Hun verhaal

Het echtpaar Jan (61) en Margreet (62) hebben twee dochters en een koophuis. Jan werkt fulltime. Margreet kan vanwege een chronische ziekte niet werken. Deze ziekte openbaarde zich bij haar al op jonge leeftijd, tijdens haar opleiding in de zorg. Ze ontvangt hierdoor geen uitkering.

Vanaf het moment dat ze getrouwd zijn kunnen ze met moeite hun koophuis en hun auto betalen. Om de paar jaar kunnen ze met vakantie. De beide dochters wonen nog maar net op zichzelf als Jan door een faillissement van het bedrijf waar hij al achttien jaar werkt, werkloos wordt. Vanwege het faillissement krijgt hij gedurende drie maanden geen salaris van het UWV. Jan en Margreet hebben al die jaren niet kunnen sparen.

Op dit moment krijgt Jan maar 70% van zijn loon. Hun huis staat te koop, maar door de crisis is dit waarschijnlijk moeilijk te verkopen. Jan is hard op zoek naar een baan. Maar de kans dat hij werk vindt in deze tijd en op zijn leeftijd is heel klein. Omdat er pensioenbreuk is, is hun pensioen straks ook lager dan gemiddeld. Jan en Margreet komen nu elke maand geld tekort. Ze leven samen van minder dan 60 euro per week. Daarom klopten zij aan bij de Voedselbank. "Het wekelijkse voedselpakket is een zeer noodzakelijke en welkome aanvulling voor ons. Daarnaast geven de ontmoetingen met de vrijwilligers van de Voedselbank ons veel steun", aldus het echtpaar.

Contact

 

Telefoon
06 42 68 90 81

    Hoogwakersbosstraat 12
info@voedselbanknoordwijk.nl   2202 SP Noordwijk

Wilt u in aanmerking komen voor een pakket? Neem dan contact met ons op via info@voedselbanknoordwijk.nl

VOEDSELBANK NOORDWIJK: BROODNODIG!

Wij ondersteunen mensen uit alle lagen van de samenleving. Ze hebben één ding gemeen: alléén redden ze het  niet. Daarom is ook uw hulp broodnodig.

Voedselbank Noordwijk is een fiscaal erkend goed doel. Hierdoor is uw gift aftrekbaar via de Belastingdienst